2018. június 27., szerda

Utazásom 3. napja


 1. nap Autóbusszal a Wachau fővárosába, Kremsbe utazunk. Stein városrészben tett rövid séta után,hajónkra szállunk (2002 fkm), vagy ingyenes fakultatív programként busszal  Dürnsteinbe megyünk. Itt felkeressük az apátságot, sétálunk a bájos kisváros szűk utcácskáin, majd Weissenkirchenbe megyünk. Ezalatt a hajó Kremsből Weissenkirchenbe (2013 fkm) megy, kikötés után a hajón utazóknak szabad program a szépséges településen. Továbbhajózva a Wachau bámulatos vidékén templomok és várak között elhaladunk Schönbühel híres kastélya, majd a melki apátság mellett. Melknél zsilipelünk, majd a Nibelungengauban hajózunk Marbachig. Buszra szállunk és felkeressük Ferenc Ferdinánd arstetteni kastélyát, valamint Ausztria második legjelentősebb búcsújáró templomát, a Maria Taferl-i bazilikát. Hajónkra visszaszállva Ybbsbe (2058 fkm) hajózunk, majd onnan szállásunkra buszozunk.”
Innentől már nagyot változik a Duna két partja, ritkul a zöld sáv, várak, kastélyok, templomok és települések sora mellett hajóztunk. Nehéz volt válogatni a képek között, melyiket is mutassam meg.
Már itt is van a harnadik, pedig mintha most indultunk volna. Busszal a kikötőben indultunk.
Kisebb változások voltak a programban, pl. Kremsben kimaradt a séta, Akik vállalni tudták, mentek busszal, mi páran a hajóval utaztunk tovább. Csodálatos vidék. Melknél zsilipeltünk, már sokadszor, és Marbachig hajóztunk tovább. A bátrak busszal elmentek, felkeresték Ferdinánd arstetteni kastélyát, valamint a Maria Taferl-i bazilikát. Mi páran ismét a parton sétáltunk kicsit, és miután visszaértek a túrázók, tovább hajóztunk, aznapi utolsó állomásunkra Ybbsbe.
Sajnáltam, hogy nem tudtam elmenni a Bazilikába, de egy kedves utastársam hozott nekem egy képet az oltárról.

 Megint csak azt tudom mondani, hogy annyira figyelmes, kedves emberek voltak az utitársak, hogy még most is olyan hihetetlen, hogy ilyen is van.
Jöjjenek hát a képek és meséljék tovább a csodát :-)

10 megjegyzés:

 1. Nagyon szép helyeken jártál, örülök, hogy eljutottál, s köszönöm, hogy megosztod velünk!

  VálaszTörlés
 2. Csodás beszámoló, köszönjük! :)

  VálaszTörlés
 3. Kár, hogy Melk kimaradt, nagyon szép az is. Oda már sikerült eljutnom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, kár. A Lányom is mondta, bár felmenni nem tudtam volna. Viszont nem láttam a hajóról sem :-( Jó lett volna legalább egy kép , amit én készítettem, de azért képet már láttam róla. :-) Gyönyörű. A Lényom már járt, és mesélt is róla.

   Törlés