2018. június 28., csütörtök

Utazásom 4. napja


  4.nap. „Reggeli után Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk az Ybbs-persenbeugi vízlépcsőn, Ausztria legrégibb dunai műtárgyán. A duzzasztó szépséges felvízén haladva elérjük Strudengau vidékét, melynek látványa Wachau tájaival vetekszik. Werfenstein vára

  mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt,


   A fenti idézet az utazási irodától való a két képpel együtt.
   Észrevétlenül mennek az órák, már a 4. napon járunk. Nem is tudom szóval elmondani, mennyi sok élményem van.
   A hajóra szállás után egy kis tizóraival kezdtem a napot. Finom kávé, finom sütemény, az ott dolgozó lánykák sütötték.

Greinben a túrázók elindultak fel a várhoz, én meg sétáltam egy keveset a kikötőnél.  Hangulatos, kedves kis cukrászdánál megálltam, és vettem fagyit. Na jó, fedje jótékony homály, hogy mekkora volt az adag :-) őszinte vagyok, nem birkóztam meg vele :-( Viszont finom volt.


Ha már előhoztam a tizórait, meg a fagyit, nem hagyhatom ki, milyen finom ebédet kaptunk. Sajnos, a fele már elfogyott, mire eszembe jutott, hogy meg kellene ezt is örökíteni.


   Mivel a vár magasan volt, én lassan vissza sétáltam a hajónkra és gyönyörködtem a szép látványban, amivel betelni nem lehet.
   Jöjjenek hát ismét a képek :-)
10 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek a képek, és nagyon szép ez az út!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó a leírás! Kicsit én is ott voltam! A képek Gyönyörűek!

  VálaszTörlés
 3. Itt voltam, elgyönyörködtem a képeidben.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon örülök, hogy megnézted, bár a képek nem adják vissza teljesen azt, amit lát az ember. Hamarosan fent lesz az utolsó nap is, és vége az utazásom történetének.

  VálaszTörlés
 5. A képeket nézve hosszan el tudok morfondírozni azon, hogy hogy születhettek meg az ötletek ezeknek a váraknak a megépítéséről? Némelyik szédítő magasságban van!!Miért pont ott?? Azt hihették, hogy onnan könnyebb a Mennyországba lépni?? Vagy védelmi célokat szolgáltak???

  VálaszTörlés
 6. Ezek jó kérdések, szerintem a védelem volt a fő cél.

  VálaszTörlés